O matou, Europa ma Iapani o loʻo mafaufau i se taamilosaga fou o fuafuaga faʻaosofia le tamaoaiga

Ina ua maeʻa le "Aso Gafua Black" i le maketi o le lalolagi, o loʻo fuafua le Iunaite Setete, Europa, ma Iapani e faʻalauiloa atili faiga faʻaosofia le tamaoaiga, mai faiga faʻavae tupe i faiga faʻavae tupe ua tuʻuina i luga o le lisi o mataupu, i se taamilosaga fou o le faʻaleleia o le tamaoaiga. tetee atu i tulaga lamatia i lalo.Fai mai le au suʻesuʻe, o le tulaga tau tamaoaiga ma mea tau tupe o loʻo i ai nei e sili atu le ogaoga nai lo le mea na faʻamoemoeina ma e manaʻomia ai le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi.O matou, Europa ma Iapani o loʻo mafaufau i se taamilosaga fou o fuafuaga faʻaosofia le tamaoaiga

O le a tatou fa'atupuina le fa'aosofia o le tamaoaiga

Na saunoa le Peresetene o Amerika, Donald Trump i le Aso Lua, o le a ia talanoaina ma le konekeresi se "matua taua" o le tipiina o lafoga o totogi ma isi auala e laveai ai faapea foi ma se faasologa o faiga taua tau tamaoaiga e lagolago ai pisinisi ma tagata taitoatasi ua afaina i le fou o le niumonia ma faamautu ai lo tatou tamaoaiga.

E tusa ai ma se lipoti i luga o le upega tafaʻilagi a le politico, na talanoaina ai e le Peresetene o Amerika Donald Trump faiga faʻaosofia tupe faʻatasi ma le White House ma ofisa maualuga o le Matagaluega o Tupe i le aoauli o Setema 9. I le faaopoopo atu i le sailia o le maliega a le malo mo le tipiina o lafoga totogi, o filifiliga o loʻo mafaufauina e aofia ai. totogi aso livi mo nisi vaega o tagata faigaluega, o se fesoasoani mo pisinisi laiti ma fesoasoani tau tupe mo pisinisi ua afaina i le faamai.O nisi o ofisa o le tamaoaiga ua ofoina atu foi e tuuina atu fesoasoani i nofoaga faigata.

O faufautua o le White House ma ofisa o le tamaoaiga na faʻaaluina le 10 aso talu ai e suʻesuʻe ai faiga faʻavae e feagai ai ma le aʻafiaga o le faʻamaʻi, o tala lea.O le maketi o oloa i Niu Ioka na paʻu i luga atu o le 7 pasene i le taeao ae leʻi oʻo i le 7 pasene tapulaa, ma faʻaoso ai le motusia matagaluega.O le faʻamatalaga a Trump e faʻailogaina ai se suiga i le tulaga o le pulega i le manaʻomia o le faʻaosofia o le tamaoaiga, o le lipoti lea a Bloomberg.

O le fa'aagaga a le feterale na tu'uina atu fo'i se fa'ailoga fa'aosofia atili i le aso 9, e ala i le fa'atuputeleina o le fua o galuega pu'upu'u e fa'atumauina ai le fa'agaioiga o le maketi tau tupe mo taimi pupuu.

Fai mai le faletupe faʻaagaga a le feterale o Niu Ioka o le a faʻateleina ana galuega i le po ma le 14-aso e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o manaʻoga mai faʻalapotopotoga tau tupe ma aloese mai le faʻateleina o le faʻamalosi i US Banks ma kamupani.

I se faʻamatalaga, na taʻua ai o suiga o faiga faʻavae a le Fed na faʻamoemoe e "fesoasoani i le faʻagaioiina o le faʻatupeina o maketi aʻo faʻatinoina e le au fai maketi polokalame faʻamalosia pisinisi e tali atu ai i le afaina."

Na tipi e le komiti o maketi tatala a le Fed i le vaiaso talu ai le fua faatatau o tupe a le feterale i le afa pasene, ma faʻaititia ai lona faʻamoemoe i lalo i le 1% i le 1.25%.O le isi fonotaga a le Fed o loʻo faʻatulaga mo Mati 18, ma o loʻo faʻamoemoe le aufaipisinisi e toe faʻaititia e le faletupe tutotonu le tau, atonu e vave.

Ua talanoaina e le EU le tatalaina o se faamalama fesoasoani

O loʻo faʻateleina foi le popole o tagata Europa ma tagata aʻoga e uiga i le aʻafiaga o le faʻamaʻi, fai mai o le itulagi o loʻo lamatia i le paʻu ma tauto e vave tali atu i faiga faʻaosofia le tamaoaiga.

Na taʻu atu e le ulu o le Ifo inisitituti mo suʻesuʻega tau tamaoaiga (Ifo) i le faasalalau Siamani SWR i le Aso Gafua e faapea o le tamaoaiga o Siamani e mafai ona paʻu i le paʻu ona o le afaina ma valaau atu i le malo Siamani e faia nisi mea.

O le mea moni, na faʻasalalau e le malo Siamani se faʻasologa o fesoasoani tau tupe ma faiga faʻaosofia le tamaoaiga ia Aperila 9, e aofia ai le faʻamalieina o fesoasoani a tagata faigaluega ma le faʻateleina o fesoasoani mo tagata faigaluega na aʻafia i le faʻamaʻi.O tulaga fou ia o le a amata faamamaluina mai ia Aperila 1 ma tumau seia oʻo i le faaiuga o lenei tausaga.Na folafola foi e le malo le tuufaatasia o sui o pisinisi tetele a Siamani ma iuni e faia ni auala e tuuina atu ai le fesoasoani tau tupe i kamupani sili ona afaina ma faamama a latou faʻaputuga tupe.E ese mai, ua filifili le malo e siitia tupe teufaafaigaluega i le € 3.1bn i le tausaga mai le 2021 i le 2024, mo le aofaʻi o le € 12.4bn i luga o le fa tausaga, o se vaega o le atoatoa o le stimulus package.

O isi atunuu Europa o loo taumafai foi e laveai i latou lava.Fai mai le minisita o le tamaoaiga ma le tupe a Farani, le Maire, ua afaina i le afaina, o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga o Farani e mafai ona paʻu i lalo ifo o le 1% i le 2020, o le a faia e le malo o Farani nisi auala e lagolago ai le atinaʻe, e aofia ai pemita tolopo le totogiina o pisinisi inisiua lautele, lafoga. tipi, e faʻamalosia le faletupe Farani tupe teu faafaigaluega mo pisinisi laiti ma feololo tupe faavae, fesoasoani soofaatasi a le atunuu ma isi faiga.Na faalauiloa e Slovenia le 1 piliona euros stimulus package e faamama ai le aafiaga i pisinisi.

O loʻo sauni foi le Iuni a Europa e faʻapipiʻi se pusa faʻaosofia fou.E le o toe mamao ae faia e taʻitaʻi o EU se telefoni faʻafuaseʻi e talanoaina ai se tali faʻatasi i le faʻamaʻi, na fai mai ai le au ofisa i le Aso Tofi.O loʻo iloiloina e le Komisi o Europa filifiliga uma e lagolago ai le tamaoaiga ma iloilo tulaga e mafai ai e malo ona fetuutuunai le tuʻuina atu o fesoasoani a le lautele i pisinisi na afaina i le faʻamaʻi, na saunoa ai le Peresetene o Martin von der Leyen i lea lava aso.

O le a faamalosia faiga faavae tau tupe ma tupe a Iapani

A'o ulufale atu le maketi a Iapani i se maketi fa'atekinisi, ua fa'ailoa mai e le au ofisa ua latou sauni e fa'alauiloa faiga fa'aosofia fou e taofia ai le soona popolevale o maketi ma atili pa'u ai le tamaoaiga.

Fai mai le palemia Iapani Shinto Abe i le Aso Tofi, o le a le faatuai le malo o Iapani e faatino uma faiga talafeagai e taulimaina ai faafitauli o le soifua maloloina lautele i le taimi nei, lipotia e le aufaasālalau mai fafo.

O loʻo fuafua le malo o Iapani e faʻaalu le 430.8 piliona yen ($ 4.129 piliona) i le galu lona lua o lana tali atu i le faʻamaʻi, e lua punaoa a le malo ma le malamalama tuusaʻo o le tulaga na taʻu atu i Reuters i le Aso Tofi.Ua fuafua foi le malo e faia ni faiga tau tupe e tusa ma le 1.6 trillion yen ($15.334 piliona) e lagolago ai le faatupeina o kamupani, o le tala lea a punaoa.

I se tautalaga, na faamamafaina ai e le kovana o le faletupe o Iapani Hirohito Kuroda e faapea o le faletupe tutotonu o le a galue e aunoa ma se faatuai e tusa ai ma le tulafono o le amio o loo faatulaga mai i le faamatalaga talu ai e ausia ai le mautu o maketi ona o le le mautonu e uiga i le tamaoaiga o Iapani ua tuputupu ae, le talitonuina o tupe teufaafaigaluega ma le maketi. e fealuai solo.

O le tele o le tamaoaiga o loʻo faʻamoemoeina le Faletupe o Iapani e faʻateleina le faʻaosofia i lana fonotaga faʻavae tupe i lenei masina ae tuʻu le tului e le suia, e tusa ai ma se suʻesuʻega.

 


Taimi meli: Mati-11-2020