Top 10 talafou ta'aloga faavaomalo o le 2020

photo.

Muamua, o Taaloga Olimipeka a Tokyo o le a tolopo i le 2021

Beijing, Mati 24 (Taimi Beijing) - O le Komiti o le Olimipeka Faavaomalo (IOC) ma le Komiti Faʻatonu mo Taʻaloga o le XXIX Olympiad (BOCOG) i Tokyo na tuʻuina atu se faʻamatalaga tuʻufaʻatasia i le Aso Gafua, faʻamaonia aloaia le tolopoina o taʻaloga Tokyo i le 2021. O Taaloga a Tokyo na avea ma uluai tolopoina i le talafaasolopito o le Olimipeka i aso nei.I le aso 30 o Mati, na faalauiloa ai e le ioc e faapea o le a faia Taaloga Olimipeka a Tokyo ia Iulai 23, solstice ia Aokuso 8, 2021, ma Tokyo paralympics o le a faia ia Aokuso 24, solstice ia Setema 5, 2021. Ina ia mautinoa e alu le mea na tupu. I luma atu e pei ona faʻatulagaina, o loʻo galue le Komiti o le Olimipeka o Tokyo i faiga faʻamaʻi faʻamaʻi mo tagata auai uma.

 

Lona lua, o le lalolagi o taʻaloga na taofia le tumau ona o le faʻamaʻi

Talu mai le Mati, na afaina i le afaina, e aofia ai Taaloga Olimipeka a Tokyo o le Copa America, Euro lakapi, lakapi, taʻaloga ma taʻaloga taʻaloga a le lalolagi, e aofia ai ma taʻaloga taua na faʻasalalau ai se faasologa o faʻasalalauga faavaomalo, intercontinental faʻaopoopoga, lima Europa lakapi liki, i matu. Ua fa'alavelaveina ta'aloga fa'apolofesa a Amerika aisa hockey ma le liki peisipolo, wimbledon, fa'aleaogaina ta'aloga liki volipolo a le lalolagi, e pei o le lalolagi ta'aloga i le taimi e loka ai.I le aso 16 o Me, na toe amata ai le liki a le Bundesliga, ma ua toe amata taaloga i taaloga eseese.

 

Tolu, Paris Olympic Games faaopoopo siva malolo ma isi mea tetele e fa

O siva gau, siva fa'ase'e, fa'ase'e ma fa'atauva a'e papa ua fa'aopoopo i polokalame aloa'ia o Ta'aloga Olimipeka i Pale 2024.O le faasee i luga o le laupapa, faase'e ma le a'ea'e papa o le a faia ai a latou amataga o le Olimipeka i Tokyo, ae o le break dancing o le a faia ai lana amataga o le Olimipeka i Pale.Mo le taimi muamua, o le a iai le 50 pasene alii ma le 50 pasene tamaitai afeleti i Pale, ma faaitiitia ai le aofaʻi o pine pine mai le 339 i Tokyo i le 329.

 

Fa, o le leiloa o se tagata lauiloa i le lalolagi o taaloga faavaomalo

O Kobe Bryant, le tagata ta'alo pasiketipolo ta'uta'ua a Amerika, na maliu i se fa'alavelave helikopa i Calabasas, Kalefonia, ia Ianuari 26, taimi i le lotoifale.E 41 ona tausaga. Na maliu le ali’i lakapi soka a Atenitina Diego Maradona ona o se fatu fa’afuase’i i lona fale i le Aso Tofi i le 60 o ona tausaga. O le maliu o kobe Bryant, o le na ta’ita’ia le Lakers i le lima o le NBA, ma Diego Maradona, o le na vi’ia. i le avea ai ma se tasi o tagata taaalo soka sili i taimi uma, ua mafua ai le teʻi tele ma le tiga i le lalolagi faʻavaomalo faʻalapotopotoga ma tagata fiafia.

 

Lima, Lewandowski manumalo i le lalolagi o le Ta'aloga o le Tausaga mo le taimi muamua

O le sauniga o le FIFA 2020 Awards sa faia i Zurich, Suiselani i le aso 17 o Tesema i le lotoifale, ma sa faia i luga o le initaneti mo le taimi muamua.Lewandowski i luma Polani, o le sa taalo mo Bayern Munich i Siamani, na faapaleina le tagata taalo o le Tausaga i le lalolagi mo le taimi muamua i lana galuega, ma manumalo ia Cristiano Ronaldo ma Messi.O le levandowski e 32 tausaga le matua na sikoa 55 sini i tauvaga uma i le vaitau talu ai, manumalo i le Golden Boot i tauvaga e tolu - o le Bundesliga, le German Cup ma le Champions League.

 

E ono,hamilton na tutusa ma le siamupini a Schumacher

Lonetona (Reuters) – Na manumalo le alii Peretania o Lewis Hamilton i le Turkish Grand Prix i le Aso Sa, ma tutusa ai ma le Siamani Michael Schumacher e manumalo ai i lana siamupini lona fitu o avetaavale.Ua manumalo Hamilton i tuuga e 95 i lenei vaitau, ua sili atu ia Schumacher, lea na manumalo i le 91, ina ia avea ma avetaavale sili ona faamanuiaina i le talafaasolopito o le Formula One.

 

Fitu, o Rafael Nadal na tutusa ma Roger Federer's grand Slam record

O Rafael Nadal o Sepania na manumalo i le Serbia Novak Djokovic 3-0 e manumalo ai i le faaiuga a alii i le 2020 French Open i le Aso Toonai.O le siamupini lona 20 a Nadal i le Grand Slam, e tutusa ma le faamaumauga na faia e Roger Federer o Suiselani.O suafa e 20 Grand Slam a Nadal e aofia ai le 13 French Open, fa US Open, lua Wimbledon ma le Australian Open.

 

E valu, ua malepe le tele o ta'aloga tu'uga vaeluagalemu ma mamao mamao

E ui o le vaitau i fafo o taʻaloga taʻavale ma malae ua matua faʻaitiitia i lenei tausaga, o le tele o faʻamaumauga a le lalolagi i le vaeluagalemu ma le mamao mamao ua faʻamauina taʻitasi.O le alii Uganda o Joshua Cheptegei na taia le 5km a alii ia Fepuari, sosoo ai ma le 5,000m ma le 10,000m a alii ia Aokuso ma Oketopa.E le gata i lea, o Giedi o Etiopia na ia talepeina le 5,000m a tamaitai i le lalolagi, Kandy o Kenya na ia malepe le afa malafoni o le lalolagi, Mo Farah o Peretania ma Hassan o Holani na talepeina le tasi itula a alii ma tamaitai.

 

E iva, tele faamaumauga na faia i le lima lakapi lakapi a Europa

I le vaveao o Aukuso 3 (Taimi Beijing), faatasi ai ma le taamilosaga mulimuli o Serie A, o lakapi lakapi tetele e lima a Europa na faʻalavelaveina e le faʻamaʻi ua maeʻa uma ma faʻamauina ni faʻamaumauga fou.Na manumalo Liverpool i le Premier League mo le taimi muamua, fitu taaloga i luma atu o le faasologa ma sili ona vave.Na manumalo Bayern Munich i le Bundesliga, Le Ipu a Europa, le Ipu Siamani, le Ipu Super Siamani ma le Ipu Super Europa.Na ausia e Juventus le siamupini lona iva o Serie A i le lua taamilosaga i luma atu o le faasologa;Real Madrid na tafiesea Barcelona i le taamilosaga lona lua e manumalo ai i le La Liga.

 

Sefulu, Taaloga Olimipeka a le Autalavou Taumalulu sa faia i Lausanne, Suitiselani

Ianuari 9 solstice 22, o le tolu taumalulu o Taaloga Olimipeka a le autalavou na faia i lausanne, Suiselani.E 8 ta'aloga ae 16 ta'aloga i le Olimipeka o le Taumalulu, lea o le a fa'aopoopo i ai le fa'ase'e ma le a'e mauga ae fa'aopoopo i ai le hockey aisa i le tauvaga 3-on-3.E 1,872 tagata taaalo mai atunuu ma itulagi e 79 na auai i taaloga, o le numera aupito maualuga lea.


Taimi meli: Tes-26-2020