O tulaga fa'afaigaluega a le Iunaite Setete i le isi sefulu tausaga o lumana'i ma le atina'e o le lalolagi i le isi sefulu tausaga.

Tasi: Tulaga o galuega i le Iunaite Setete i le isi sefulu tausaga (McKinsey lipoti)

a.I le tulaga masani, o le a faʻaauau pea le faʻatupulaia o galuega a Amerika i le isi sefulu tausaga.

e.Ua valoia e McKinsey o le a faʻaauau pea le faʻatupulaia o galuega i matata o le soifua maloloina, tekonolosi STEM, faʻavae ma pulega, pisinisi ma tulafono, pulega, aʻoaʻoga ma aʻoaʻoga matata, auaunaga faʻatau ma faʻatau, pulega o meatotino, faʻatoʻaga, fausiaina, ma logistics i le isi. sefulu tausaga.

i.Soifua Maloloina ma le STEM faʻatupulaia galuega e maualuga atu nai lo le 30%.Ole tuputupu aʻe ole STEM e le faigata ona malamalama i ai.O le faʻateleina o le numera o le soifua maloloina ma tulaga faʻafomaʻi e mafua ona o tagata e manaʻo e ola i se olaga maloloina e faʻalautele ai lo latou ola, ma o le faʻalauteleina o le olaga e oʻo atu ai i le matua o le lalolagi.

o.Fa'apipi'i ma tausiga fa'ainisinia, 'au'aunaga a le nu'u, laina fa'apotopotoga ma tagata faigaluega fa'agaioiga masini, 'au'aunaga fa'ato'aga, ma tagata faigaluega fa'apitoa o le ofisa o le a le maua a latou galuega ona o le atamai fa'apitoa i le isi sefulu tausaga.

Ua valoia e McKinsey le faatupulaia o galuega i vaega tetele e lima o tekinolosi faaonaponei, foafoaga, tamaoaiga, lagolago faaleagafesootai, ma le soifua maloloina i totonu o le isi sefulu tausaga.

a.Fa'atekonolosi pito i luma: fa'apipi'i polokalame

e.Vaega o le Foafoaga: faʻataʻitaʻiga i totonu, multimedia ma faʻafiafia, ma faʻaaliga faʻaaliga, ma isi.

i.Pulea o le tamaoaiga: tausi mea'ai;faioloa;fa'amalositino poto fa'aletino;pule o le tamaoaiga, ma isi.

o.Lagolago fa'aagafesootai ma fa'alagona: faia'oga, falema'i / faufautua, ma su'esu'ega a le a'oga, ma isi.

u.Soifua Maloloina: foma'i fa'aletino;tausimai;fesoasoani fesoasoani;foma'i;fesoasoani tau le tagata lava ia, ma isi.

I galuega i le lumanaʻi, o le a manaʻomia le tele ma le tele o tagata faigaluega e maua le maualuga o le mafaufau (fatuga, tomai e taulimaina faʻamatalaga lavelave e foia ai faʻafitauli), agafesootai ma fesoʻotaʻiga (faʻamalosi, taʻitaʻi ma pulega tomai), ma tomai faʻapitoa (polokalame tomai / mafai ona fa'agasolo fa'amatalaga).

Lua: O le a sili atu ona lavelave le sootaga i le va o malo malolosi o le lalolagi i le isi sefulu tausaga

Amazon.com : International 3x5 Flag Set of 20 Country Countries ...

a.E ono atunuu tetele i le lalolagi: o le Iunaite Setete, Saina, Rusia, le Iuni a Europa (i lona aotelega, o lona gafatia galue e tutusa ma se atunuu tele), Iapani, Initia

Pasila e leʻi faitauina, e ui lava e lava lona telē e avea ai ma se atunuʻu tele, o le mea e leaga ai, o lona gafatia e galue e fai si mativa.

O le vaomatua o Amazon o le mama tele i le lalolagi o loʻo i Pasila, ma le Vaitafe o Amazon, le fatugaʻo o le lalolagi, o loʻo i Pasila foi.O le a le tamaoaiga o le vai?E oo lava i le vaitau mugo, e 8 taimi le tele o le vai o le Vaitafe o Yangtze.

O le nofoaga i Pasila e lelei tele tulaga.Afai e lelei tele, o le a faigofie ona i ai ni faʻafitauli: o le gaogao ma le le lelei o le faʻalapotopotoga, ma le alualu i luma o tagata e fuaina i le tomai faʻalapotopotoga.

O Rusia e laʻititi le faitau aofaʻi o le 142 miliona tagata ma le fua faatatau o le fanau mai e naʻo le 0.67.E le mafai e se fafine ona maua sana tama;ua matutua foi le faitau aofai o Europa ma Iapani.Mai le va'aiga o le faitau aofa'i, puna'oa, ma agava'a fa'alapotopotoga a le atunu'u, e sili atu le tulaga i Saina, Amerika, ma Initia.

e.O le lumanaʻi o sootaga Sino-Iapani e tatau ona matua faʻalavelave

China-Japan tensions resurface as Tokyo backs US on El Salvador ...

Iapani, ou te manatu lava ia e sili ona faigata i atunuu uma o le lalolagi ona talia le tulai mai o Saina, ona e lua le mafaufau o Iapani e le o maua e isi atunuu, o le tasi o le faailogalanu valea faasaga ia Saina, o le isi o se solitulafono loloto. lagona.

O le mea e manaʻomia muamua mo Iapani ia maua se avanoa faʻatekonolosi o le mumusu o Saina e aʻoaʻo.O le a lava le umi e amata ai ona aʻoaʻoina e Saina, ua na o sina taimi ona latou maua lea o ia i tekinolosi.

O le nofoaafi televave a Iapani e taʻua o le Shinkansen, ma latou te lagona ua na o i latou i le lalolagi.O lea ua latou iloa lelei o le nofoaafi televave a Saina e sili atu nai lo i latou.Falani, Iapani, ma Saina o auala tetele e tolu o nofoaafi televave i le lalolagi.O matou e sili.O le Shinkansen a Iapani e maualuga lona saoasaoa e 246 kilomita i le itula, Farani e 272 kilomita, ma i Saina e itiiti ifo i le 300 kilomita i le itula.E tusa ai ma tulaga faʻaSaina, e leai se nofoaafi televave i Iapani.E fa'afefea ona ta'ua le saoasaoa o le 246 kilomita le nofoaafi maualuga?

O Saina e patino i se atunuu lelei i totonu o malo tetele.Na pasia e Iapani le mea sese, ae na o le le iloaina o le mea sese, o le mea lea o le lumanaʻi o sootaga Sino-Iapani e tatau ona matua faʻalavelave.

C. O sootaga Sino-Initia e tatau foi ona matua faigata i le lumanaʻi

India and China: Two Very Different Paths to Development ...

Ose fa'afitauli moni lava lea ona o fete'ena'iga tuaoi.Ona faʻamoemoe lea, ua tatou tulaʻi i le taimi lava e tasi ma o loʻo i ai i se tulaga o tauvaga faʻataʻitaʻi.

Tolu: Malosi'i lapopoa i le isi sefulu tausaga e tatau ona sili atu le gauai

I lo'u mafaufau, o malosiaga feololo e fa e tatau ona tatou gauai faapitoa i ai i le lumanai o Vietnam, Initonesia, Iran, ma Turkey.

a.Vietnam

E tatau ona lelei le gaosiga o pisinisi a Vietnam.O loʻo i ai gafatia faʻapisinisi, ma o loʻo i ai lona faitau aofaʻi e sili atu i le 90 miliona, lea e le o toe mamao ae sili atu i le 100 miliona.O lo'o iai le faitau aofa'i o tagata ma o lo'o avanoa fo'i avanoa tau alamanuia.

Na maua i'uga o numera faavaomalo o le Olimipeka, tulaga muamua Korea i Saute, tulaga lua Saina, tulaga tolu Vietnam.Ou te manatu o Vietnam ose atunuu malosi tele, ona lelei ai lea o lana fuafuaga faʻavaomalo, lea e tatau ona gauai atu i ai.

e.Ikonisia

Why American tourists don't come to Indonesia - News - The Jakarta ...

E taua le tulaga o Initonesia, ma e mafai ona manuia mai le siitia o Saina ma Initia.Ua toe sau iinei le nofoaga autu o le Iunaite Setete, ma o le a i ai iinei atunuu taua e tolu i le lumanai.E mafai ona ia faʻaaogaina lenei malosi.Initonesia lava ia e tele le faitau aofaʻi o tagata, punaoa lelei ma le siosiomaga, ma tulaga lelei faʻaitulagi.

i.Iran

O Iran e umi lona malo, ma o lona 5000-tausaga aganuu e matua lelei lava.O le faitau aofaʻi o lenei atunuʻu e tele foi, ma o le fanua o le atunuʻu e sili atu i le 1.6 miliona sikuea kilomita e le laʻititi.Ou te manatu o le tulaʻi mai o Iran, o le toa muamua o le Iunaite Setete, ma le lona lua o ia lava.

O le mea moni, sa matua le fiafia Iran mo sina taimi.Ina ua maeʻa le Green Revolution i le 1979, na taofia uma e Sisifo ona o tagata Amerika na taofia.Na taofia e le lalolagi Sunni.Faatasi ai ma le lagolago soofaatasi a Sisifo ma Saudi Arabia, na alu Saddam e sasa ia te ia.Iran ma Iran I le valu ma le afa tausaga talu ona uma le taua, na fasiotia ai e Iran le silia ma le 4.6 miliona tagata.

Na sasaina o ia i le militeri, faʻapolokiki faʻapolokiki, ma faigata tele tau tamaoaiga, aua ina ua maeʻa le faʻalavelave faʻafuaseʻi lona lua o le suauʻu i le 1979, na faʻaumatia e tagata i Sisifo, ona paʻu ai lea o le tau o le suauu.Na faʻalagolago Iran i le suauʻu, o lea ua leva ona tamaoaiga.faigata tele.Ae i lenei seneturi, faatasi ai ma le fesoasoani a Amerika, ua avea nei ma iʻa masima ua liliu ma ola.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea muamua lava e faia e le Iunaite Setete o le fasiotia lea o lona fili tuai o Saddam.

E leai se malosi tele o Iran i le saogalemu, ua suia foi le diplomacy, ma ua siitia le tau o le suauu i tausaga talu ai nei, ma ua olaola lona tamaoaiga, o lea ua sili atu ai le tulaga o Iran nai lo le sefulu tausaga talu ai, ma o loo tumau pea. fa'amoemoe i le lumana'i.

E lē gata i lea, aiseā ua matuā fefefe ai Isaraelu i ai?

Talu ai e foliga mai e na o le pau lea o le atunuu i le lalolagi Mosalemi o loʻo i ai se taufaamatau moni ia Isaraelu i le lumanaʻi, o isi tagata e le o maua lenei tomai.Talu ai e sili ona fefefe Isaraelu i ai, o lea ua taaʻina ai le Iunaite Setete e Isaraelu, ma ua tatau nei ona faasaʻoina.

Ae e tusa lava po o le a le pa'u, o Iran o le a avea pea ma malosiaga tutoʻatasi i Sasaʻe Tutotonu ma fai sona sao.

o.Turkey

O le Peresetene Turki Erdogan e matua'i fiasili.E manaʻo o ia e faʻatinoina neo-Ottomanism, lea o le a aumaia ai le tele o fesuiaiga i Sasaʻe Tutotonu.

Fa: Atina'e tulaga i le isi sefulu tausaga

a.A'oa'oga feterale

E ala i le faʻaogaina o se faʻamaumauga tuʻufaʻatasia, e mafai ona maua mai le tau mai faʻamaumauga.Ae a'o fa'atupula'ia le tele o fa'amaumauga, o le fa'atumauina o fa'amaumauga e fa'ateleina ma sili atu ona faigata.

O le fofo i lenei faʻafitauli o se matata fou o le aʻoaʻoina o masini, e taʻua o le federated learning.Nai lo le lafoina o faʻamatalaga i algorithms, federated learning e auina atu faʻamatalaga i algorithms.

Atonu na e mauaina le aoga o suʻesuʻega feterale e aunoa ma lou iloaina.A e taina tusitusiga i luga o lau telefoni, a'o e lolomi, o le auala fa'aoga e tu'uina atu ia te oe ni filifiliga talafeagai.O nei fautuaga Fautuaga e fa'atupu moni lava e le fa'ata'ita'iga a'oa'oga masini.

O tulafono fa'alilolilo e fa'asa ai apple, Google, ma isi mai le tu'uina atu o au fe'au patino i a latou algorithms a'oa'oina.O lea latou te faʻaaogaina aʻoaʻoga feterale e toleni ai le faʻataʻitaʻiga i lau telefoni.

O faʻamanuiaga o le tagata e le faalauaiteleina e oʻo mai i le tau o le faʻaogaina o algorithms i luga o le masini.Feterale a'oa'oga e talafeagai mo talosaga e popole i le le faalauaiteleina.

e.E-taaloga ma faafiafiaga

O le a avea Esports ma pisinisi sili atu nai lo le tele o taʻaloga masani.

"O matou pasiketipolo, matou o le NBA, matou te laʻititi laʻititi o le ESPN" - Netflix faʻamatalaina esports

Atonu e te faalogoina le tautala puupuu o le kapeteni pe a uma se taaloga masani.I esports, o le 'au atoa o loʻo faʻasalalau i taimi uma.Ole mea lea e faigofie ai mo tagata matamata ona malamalama ile tala ole esports.Ma o kamupani ta'aloga o lo'o fesuia'i pea tulafono o le ta'aloga ina ia fa'afiafia atili ai.

i.Blockchain ma bitcoin

Bitcoin Vs Blockchain | Difference Between Bitcoin and Blockchain ...

Blockchain o se vaega, ma o le faʻatuatuaina o le faʻamanuiaga o lena vaega.

Ua tele naua talanoaga e uiga i le ki i le aumaia o poloka poloka i totonu o le tulaga masani.E faigata pea le pulega autu.Ou te talitonu o le faʻaaogaina o tekinolosi poloka poloka o le a masani ona tupu i tua atu o le sapalai o pisinisi.

E faigata ona suia faiga o loʻo iai i poloka poloka.E manaʻomia le lagolago a le tele o paaga ma le mauaina o faʻamaumauga faʻatuatuaina mai lalo ole filifili ina ia mafai ai ona fausia le filifili.Ina ia talia i totonu o le tulaga masani, pulega autu, teuina, ma le toe faʻaleleia e manaʻomia le faʻatalanoaina.

E tusa ai ma le bitcoin, o taui i miners e tipiina i le afa mo poloka uma 210,000 eli, o se mea e taʻua o le afa.E oʻo atu i le ogatotonu o le 2020, o le a afa mo le taimi lona tolu, lea e toʻatele o loʻo vavalo o le a taʻitaʻia ai se maketi fou.John McAfee e mautinoa (na ia valoia o le a oʻo atu le bitcoin i le $ 500,000 i le faaiuga o le 2020).Ou te faamoemoe e sa'o i latou.

Bitcoin na le manuia o se tupe, ae na manuia o se faleoloa o tau.

o.leai se taavale

5 Cars No One is Buying | The Daily Drive | Consumer Guide® The ...

O le faʻaaogaina o taʻavale e leai ni avetaavale o le a telegese ona o tulafono faʻatulafonoina, ae mulimuli ane o le a manumalo le kapitalisme.

O tau o felauaiga o le a latalata ile leai.

Na saunia e Netscape le faʻavae mo Amazon, Google, ma Facebook, ma o vaʻa e leai ni avetaavale o le a avea ma faʻavae fou e atiaʻe.Pe a pa'ū le tau o le faʻatau atu i le zero, o le a tatalaina ai ni faʻataʻitaʻiga pisinisi fou e leai se aoga i le taimi nei, e pei o:

Sauni mea'ai afi ina ia fou lau pizza mai le ogaumu i le taimi e te taunuu ai.

Fa'ailoa fa'atatau, e tu'u atu le oka a'o le'i o'o mai le oloa.

Ofisa feaveai i taimi o femalagaiga.

O le potu fa'aaliga a le aiga mo le "fesoasoani ia te a'u e fai se tupulaga" e fa'afaigofie ai le toe fa'afo'i atu o oloa e pei o le tilivaina.

Fa'aoga mea e maualalo le fa'aogaina i luga ole mana'oga.

O le fa'avae o le gaosiga sa'o-i-taimi o le a fa'aosoina ai le fa'atupuina o le fa'aaogaina sa'o i le taimi.

u.o le a faateleina le faitau aofaʻi o le lalolagi i le 1 piliona i le 2030, ma o le a faaauau pea ona mafanafana le tau atoa

Effects | Facts – Climate Change: Vital Signs of the Planet

E tusa ai ma le lipoti a le matagaluega a le UN o le tamaoaiga ma agafesootai, o le faitau aofaʻi o tagata o le lalolagi i le 2019, o le a oʻo atu le faitau aofaʻi o le lalolagi i le 8.5 piliona i le 2030.

O le faitau aofaʻi o tagata matutua o loʻo televave le faʻatupulaia, ma e tusa ma le tasi i le valu tagata i luga atu o le 65.

Mo le isi sefulu tausaga, seʻia oʻo i le faʻaiʻuga o le 21st seneturi, o Aferika o le a sili ona televave le faʻatupulaia o tagata faigaluega i le lalolagi.

E tusa ai ma le au atamamai o UN, o le 60 pasene o le faitau aofaʻi o le lalolagi o le a nonofo i taulaga i le 2030, ma o le numera o aai e tasi le miliona tagata o le a faʻateleina mai le 548 i le 2018 i le 706.

E oʻo atu i le 2030, o le aofaʻi o tagata na fananau mai pe a uma le 2000 o le a sili atu i le 2 piliona, ma avea ai i latou ma ivi tua o faiga faʻapolokiki, tamaoaiga, ma agafesootai.

E oo atu i le 2030, o le a siitia le vevela o le lalolagi i le 1.5 tikeri Celsius.O suiga o le tau o le a matua afaina ai le tamaoaiga o le lalolagi.O suiga o le tau o le a alu ai le lalolagi i le $2 trillion i le leiloa o le gaosiga, o le lipoti a le tutoatasi.Fai mai le lipoti a le faletupe o le lalolagi, e mafai e le vaega o faatoaga a Aferika ona vaaia le aofaʻi o avanoa tuputupu aʻe e $1 trillion.

f.ua fa'aolaola le e-commerce

E-pisinisi o le a avea ma auala autu o fefaʻatauaʻiga faavaomalo ma le afi o le tuputupu aʻe o le tamaoaiga.

E tusa ai ma faʻamaumauga a le unctad, o le aofaʻi o faʻatauga i le lalolagi atoa na sili atu i le 29 trillion US tālā i le 2019, o le 88% o le B2B ma le 12% o le B2C.O le aofaʻi atoa o le B2C e 412 piliona US tala, aemaise lava i Saina.Saina, Initia, ma Aferika i Saute o atunuu sili ona televave le tuputupu aʻe mo e-fefaʻatauaʻiga.

19.2 pasene o tagata fa'aoga Initaneti a Rusia o lo'o fa'aogaina le e-fefa'ataua'iga, mai luga ole aofa'i ole lalolagi ole 16 pasene.E le o toe umi ae avea tupe totogi feavea'i i atunu'u e lelei atu faiga fa'atupe.E tusa ai ma le ZDNet, 86 pasene o Saina o tagata faʻaoga atotupe i luga ole laiga, tulaga muamua i le lalolagi.Initonesia, Taialani ma Filipaina o loʻo i totonu o le lalolagi pito i luga 10 atunuu mo le vaetamaina feaveaʻi, e tusa ai ma le PWC.Ua televave le salalau atu o tupe totogi i le lalolagi atoa.

O ituaiga uma o faʻailoga e faʻaalia ai le B2C o le a avea ma faiga autu o fefaʻatauaʻiga faʻaeletoroni a le lalolagi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Lazada group, o le e-commerce portal na faʻatupeina e Alibaba, na faʻasalalau o le a lagolagoina le 8 miliona e-pisinisi pisinisi ma pisinisi laiti ma feololo i Asia i Sautesasae i le 2030.

I le isi sefulu tausaga o lumana'i, o le tele o le faitau aofa'i o le lalolagi o le a matua tu'ufa'atasia i le faiga fa'aaitalafu tau tupe.

I lalo o le faʻataʻitaʻiga fou o fefaʻatauaʻiga, o faʻasalaga tau tamaoaiga, unilateralism, ma puipuiga o le a leiloa lo latou aoga ma le mafai ona taofia le tulaʻi mai o tamaoaiga o le lalolagi ma faʻaitulagi.

 

 


Taimi meli: Me-27-2020