Le vaiaso lata mai o fa'atau oloa a le lalolagi, Fa'atau oloa i Europa ma matou o lo'o fuafua e toe tatalaina faleoloa lata mai

Na faalēaogāina e le faʻatau oloa Peretania pe tusa ma le 2.5 piliona pauna o lavalava mai le au faʻatau a Bangladesh, ma faʻagasolo atu ai le pisinisi o lavalava a le atunuʻu i se "faʻalavelave tele."

A o tauivi le au faʻatau oloa e feagai ma le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le coronavirus, i vaiaso talu ai nei, o kamupani e aofia ai Arcadia, Frasers Group, Asda, Debenhams, New Look, ma Peacocks ua faʻaleaogaina uma konekarate.

O nisi fa'atau oloa (e pei o Primark) ua folafola e totogi oka e lagolago ai le au fa'atau oloa i se fa'alavelave.

O le vaiaso na teʻa nei, na folafola ai e le kamupani matua a le kamupani faʻatau oloa a le Associated British Foods (Associated British Foods) e totogi le 370 miliona pauna o oka ma lana 1.5 piliona pauna o oloa o loʻo i totonu o faleoloa, fale teu oloa, ma felauaiga.

E tasi le masina talu ona tapunia faleoloa uma, ua taumafai le Homebase e toe tatala ana faleoloa faaletino e 20.

E ui o le Homebase o loʻo lisiina o se faʻatau oloa taua e le malo, na muamua filifili le kamupani e tapunia faleoloa uma ia Mati 25 ma taulaʻi i ana gaioiga i luga ole laiga.

Ua filifili nei le faioloa e taumafai e toe tatala faleoloa e 20 ma faʻaaogaina le faʻaesea o tagata ma isi faiga saogalemu.E le'i fa'ailoa mai e le Homebase po'o le a le umi o le taumafaiga.

Sainsbury's

Na taua e le Pule Sili o Sainsbury Mike Coupe i sana tusi i tagata faatau ananafi e faapea, e oo atu i le vaiaso fou, o le a tatala le “tele” supamaketi a Sainsbury mai le 8 i le taeao i le 10 i le po, ma o le a faaopoopo foi itula tatala o le tele o faleoloa i le 11 i le afiafi.

Ioane Lewis

O le faleoloa tele o John Lewis ua fuafua e toe tatala le faleoloa i le masina fou.E tusa ai ma le lipoti a le "Sunday Post", o le faatonu sili o John Lewis Andrew Murphy na fai mai e mafai e le faleoloa ona amata faasolosolo ona toe amata ana faleoloa e 50 i le masina fou.

Mareko & Spencer

Ua maua e Marks & Spencer se tupe fou ona ua faasolosolo malie ona faaleleia lona tulaga paleni i le taimi o le faʻafitauli o le Coronavirus.

Ua fuafua le M & S e nono tupe e ala i le Covid Corporate Financing Facility a le malo, ma ua oʻo foi i se maliliega ma le faletupe e "faʻamalie atoatoa pe faʻamalo le konekarate o lana laina aitalafu £ 1.1 piliona."

Fai mai M & S o le gaioiga o le a "faamautinoaina le suavai" i le taimi o le faʻafitauli o le Coronavirus ma "lagolagoina le fuafuaga toe faʻaleleia ma faʻavave suiga" i le 2021.

Na faʻailoa e le faʻatau oloa o ana lavalava ma pisinisi i totonu o fale na matua faʻalavelaveina i le tapunia o le faleoloa, ma lapatai mai o le tali atu a le malo i le faʻafitauli o le coronavirus ua faʻalauteleina ai le taimi e gata ai, e le o iloa le lumanaʻi mo le atinaʻeina o pisinisi faʻatau.

Debenhams

Se'i vagana ua suia e le malo lona tulaga i tau o pisinisi, e ono tapunia e Debenhams ona lala i Uelese.

Ua suia e le malo o Uelese lona tulaga i le faaitiitia o tului.Na lipotia e le BBC e faapea o le Palemia Rishi Sunak na tuuina atu lenei auaunaga i pisinisi uma, ae i Uelese, na toe fetuunai le tapulaa o agavaa e faamalosia ai le lagolago mo pisinisi laiti.

Ae ui i lea, na lapataia e le Taitaifono o Debenhams Mark Gifford o lenei faaiuga na faʻaleagaina ai le atinaʻeina o faleoloa Debenhams i Cardiff, Llandudno, Newport, Swansea, ma Wrexham i le lumanaʻi.

Simon Property Group

O le Simon Property Group, o le pule sili ona tele o faleoloa i Amerika, ua fuafua e toe tatala lana faleoloa.

O se fa'amaumauga i totonu mai le Simon Property Group na maua mai e le CNBC o lo'o fa'aalia ai o lo'o fuafua e toe tatalaina le 49 faleoloa ma faleoloa i totonu o setete e 10 i le va o Me 1 ma Me 4.

O fale toe tatalaina o le a tu i Texas, Indiana, Alaska, Missouri, Georgia, Mississippi, Oklahoma, South Carolina, Arkansas, ma Tennessee.

O le toe tatalaina o nei faleoloa e ese mai le tatalaina muamua o faleoloa i Texas, lea na faʻatagaina ai le tuʻuina atu i le taʻavale ma le pikiina i tafatafa o le auala.Ma o le Simon Property Group o le a faʻafeiloaʻi tagata faʻatau i totonu o le faleoloa ma tuʻuina atu ia i latou suʻesuʻega o le vevela ma le CDC faʻamaonia ufimata ma pusa faʻamaʻi.E ui lava e manaʻomia e le aufaigaluega faleoloa ni matapulepule, e le manaʻomia e tagata faʻatau ona ofuina ni matapulepule.

Havertys

Ua fuafua le faleoloa o meaafale Havertys e toe amata galuega ma faʻaititia tagata faigaluega i totonu o le vaiaso.

Ua fa'amoemoe e toe tatalaina e Havertys le 108 o ana faleoloa e 120 i le aso 1 o Me ma toe tatala ai nofoaga o totoe i le ogatotonu o Me.O le a toe faʻaauau foi e le kamupani ana pisinisi faʻatau ma faʻamatalaga faʻasalalau.Na tapuni e Havertys le faleoloa ia Mati 19 ma taofi le tuʻuina atu ia Mati 21.

E le gata i lea, na faasilasila mai e Havertys o le a tipiina le 1,495 o ana tagata faigaluega 3,495.

Fai mai le faioloa, o loʻo fuafua e toe amata lana pisinisi i se numera faʻatapulaʻa o tagata faigaluega ma puʻupuʻu itula faigaluega, ma fetuutuunai i le fati pisinisi, o lea ua fuafua ai e faʻaaogaina se auala faʻasolosolo.O le a mulimuli le kamupani i le taʻitaʻiga a le Center for Disease Control and Prevention ma o le a faʻatinoina le faʻaleleia atili o le faʻamamaina, tuʻuesea faʻaagafesootai, ma le faʻaogaina o matapulepule i le taimi atoa o le taotoga e faʻamautinoa ai le saogalemu o tagata faigaluega, tagata faʻatau, ma tagata lautele.

Kroger

I le taimi o le faʻamaʻi o le coronavirus fou, na faʻaauau pea ona faʻaopoopo e Kroger ni faiga fou e puipuia ai ana tagata faʻatau ma tagata faigaluega.

Talu mai Aperila 26, ua manaʻomia e le supamaketi tele tagata faigaluega uma e fai ni matapulepule i le galuega.Kroger o le a saunia ni matapulepule;e saoloto foi tagata faigaluega e faaaoga a latou lava ufimata talafeagai po o ufimata.

Fai mai le faʻatau oloa: “Matou te iloa ona o mafuaʻaga faʻafomaʻi poʻo isi tulaga, atonu e le mafai e nisi tagata faigaluega ona ofuina matapulepule.E fa'alagolago lea i le tulaga.O loʻo matou suʻeina ni matapulepule e tuʻuina atu i nei tagata faigaluega ma suʻesuʻe isi filifiliga talafeagai pe a manaʻomia.”

Bed Bath & Beyond

 

Bed Bath & Beyond na vave ona fetuutuunai lana pisinisi e tali atu ai i le tulai mai o manaoga i luga o le initaneti i le taimi o le New Coronavirus pandemic.

Fai mai le kamupani ua liua pe tusa ma le 25% o ana faleoloa i le Iunaite Setete ma Kanata i totonu o nofoaga faʻaitulagi, ma o lona gafatia i luga ole laiga faʻataunuʻuina ua toetoe lava faaluaina e lagolago ai le tele o le tuputupu aʻe o faʻatauga i luga ole laiga.Bed Bath & Beyond fai mai e oʻo mai ia Aperila, o ana faʻatauga i luga ole laiga na faʻateleina e sili atu i le 85%.


Taimi meli: Me-04-2020