NYSE matua kamupani e mauaina eBay mo le $ 30 piliona

O se tasi o sauai e-pisinisi i le Iunaite Setete, eBay, sa avea muamua ma kamupani Initoneti ua faavaeina i le Iunaite Setete, ae o le taimi nei, o le faatosinaga a eBay i le maketi faatekonolosi a Amerika ua faasolo ina vaivai ma vaivai nai lo lona tauva muamua o Amazon.E tusa ai ma tala lata mai mai faʻasalalauga mai fafo, o tagata masani i le mataupu na fai mai i le Aso Lua, o le Intercontinental Exchange Company (ICE), le kamupani matua o le New York Stock Exchange, ua faʻafesoʻotaʻi eBay e saunia se $ 30 piliona le mauaina o eBay.

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, o le tau o le mauaina o le a sili atu i le US $ 30 piliona, e fai ma sui o se alu ese tele mai le pisinisi masani a le fefaʻatauaʻiga i le maketi tau tupe.Ole fa'agaioiga ole a fa'aogaina lona tomai fa'atekinisi ile fa'agaioiina o maketi tau tupe e fa'alautele atili ai le fa'agaioiga lelei ole fa'atautaia e-commerce a eBay.

Fai mai punaoa, o le fiafia o Intercontinental i le mauaina o eBay e na o le amataga ma e le o mautinoa pe o le a ausia se maliliega.

E tusa ai ma se lipoti faʻasalalau faʻapitoa tau tupe i le Iunaite Setete, e le fiafia le Intercontinental Exchange i le eBay faʻasalalauga faʻasalalauga, ma ua mafaufau eBay e faʻatau atu le iunite.

O talafou o le mauaina na faʻaosofia ai le tau o faʻatauga a eBay.I le Aso Lua, o le eBay faʻatauga na tapunia le 8.7% i le $ 37.41, faʻatasi ai ma le tau o maketi fou e faʻaalia i le $ 30.4 piliona.

Ae ui i lea, o le tau o oloa a le Intercontinental Exchange na pa'ū i le 7.5% i le $ 92.59, ma aumaia ai le tau o maketi a le kamupani i le $ 51.6 piliona.E popole le aufaipisinisi e ono afaina ai le faatinoga o le Intercontinental Exchange.

Intercontinental Exchange ma eBay na teena le faʻaalia o lipoti o le mauaina.

O kamupani Intercontinental Exchange, o loʻo faʻatautaia foi fefaʻatauaʻiga i le lumanaʻi ma fale kilia, o loʻo feagai nei ma faʻamalosi mai le pulega a le malo o Amerika, lea e manaʻomia ai latou e faʻamalo pe faʻaititia le tau o le faʻaogaina o maketi tau tupe, ma o lenei faʻamalosi ua faʻalauteleina ai a latou pisinisi.

O le faiga a le Intercontinental Exchange na toe fa'atupu ai felafolafoaiga a le aufaipisinisi pe o le eBay e tatau ona fa'avavevave lona saoasaoa mai le pisinisi fa'asalalauga fa'avasega.Fa'asalalau pisinisi fa'asalalau oloa ma tautua mo le fa'atau atu ile maketi eBay.

I le amataga o le Aso Lua, Starboard, o se lauiloa US radical investment agency, toe valaʻau i le eBay e faʻatau atu ana pisinisi faʻasalalauga faʻasalalau, fai mai e leʻi lava le alualu i luma i le faʻatupulaia o tau o tagata fai sea.

"Ina ia ausia taunuuga sili ona lelei, matou te talitonu e tatau ona tuueseese le pisinisi faʻasalalauga faʻasalalau ma e tatau ona fausia se fuafuaga sili atu ona atoatoa ma faʻamalosi e faʻamalosia ai le tuputupu aʻe manuia i pisinisi autu maketi," o le tala lea a Starboard Funds i se tusi i le eBay board. .

I le 12 masina ua tuanaʻi, ua na o le 7.5% ua siʻitia ai le tau o faʻatauga a eBay, ae o le S & P 500 index a le US stock market ua siʻitia i le 21.3%.

Pe a faʻatusatusa i faʻasalalauga e-pisinisi e pei ole Amazon ma Wal-Mart, eBay e faʻatatau i fefaʻatauaiga i le va o tagata faʻatau laiti poʻo tagata faʻatau masani.I totonu o le maketi e-pisinisi, ua avea Amazon ma kamupani tele i le lalolagi, ma ua faʻalauteleina Amazon i le tele o faʻalapotopotoga e pei o le cloud computing, ma avea ma se tasi o le lima faʻatekonolosi tetele.I tausaga talu ai nei, Wal-Mart, le supamaketi sili ona tele i le lalolagi, ua vave ona maua Amazon i le e-commerce fanua.I totonu o le maketi a Initia na o ia, na maua ai e Wal-Mart le upega tafaʻilagi e-pisinisi sili ona tele a Initia, Flipkart, ma fausia ai se tulaga na pulea ai e Wal-Mart ma Amazon le maketi e-pisinisi a Initia.

I se faʻatusatusaga, o le faʻaogaina o eBay i le maketi tekonolosi ua faʻaitiitia.I ni nai tausaga talu ai, ua vaeluaina ai e eBay lana lala telefoni feaveaʻi PayPal, ma ua maua e PayPal avanoa atinaʻe lautele.I le taimi lava e tasi, ua faʻafeiloaʻi i le televave o le atinaʻeina o tekonolosi totogi feaveaʻi.

O le vaega tupe faʻapipiʻi e taʻua i luga ma Elliott o faʻalapotopotoga taʻutaʻua taʻutaʻua i totonu o le Iunaite Setete.O nei fa'alapotopotoga e masani ona fa'atauina le tele o sea i le kamupani fa'atatau, ona maua mai lea o nofoa fa'atonu po'o le lagolago a tagata fai sea fa'atau oloa, e mana'omia ai le kamupani fa'amoemoe e faia le toe fa'atulagaina o pisinisi tetele po'o le fa'asolo.Ia fa'ateleina le tau o tagata e umia sea.Mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o le mamafa o tagata e umia sea mataʻutia, Yahoo Inc. o le Iunaite Setete na vili ese ma faʻatau atu lana pisinisi, ma o lea ua mou atu atoa mai le maketi.O le Starboard Fund foi o se tasi o tagata e umia sea malosi na faʻamalosia Yahoo.


Taimi meli: Feb-06-2020