Типична зелена нова енергија: LED и соларна енергија

Клучот помеѓу соларната фотоволтаична технологија и LED осветлувањето е тоа што тие се исти како еднонасочна, низок напон и можат да одговараат еден со друг. ) така што комбинацијата од двете не треба да ја претвори директната струја генерирана од соларните ќелии во наизменична струја, со што значително ја подобрува ефикасноста на целиот систем за осветлување.

https://www.zhongxinlighting.com/products/everyday/led-solar-candle-light-hanging-led-tea-light-holder/

Во исто време, со помош на технологијата поврзана со мрежа или употребата на енергија за полнење на батериите, нејзините предности се поочигледни. ќе излезе, што неминовно ќе го замени обичниот извор на осветлување, и многу заштеда на енергија и без загадување.

https://www.zhongxinlighting.com/products/everyday/led-solar-candle-light-hanging-led-tea-light-holder/

Бидејќи работната струја на ЛЕР е еднонасочна, работниот напон е низок. Соларните ќелии ја претвораат светлосната енергија во директна струја, а компонентите на соларните ќелии можат да се комбинираат паралелно за да се добие саканиот напон. Овие карактеристики се во согласност со ЛЕР, а комбинацијата на двете резултираат со висока енергетска ефикасност.

Низа за соларни светилки, внатрешна и надворешна декорација, забава, двор, фестивал, свадба и други повеќе од 1000 зелени производи за заштита на животната средина:

Веб-страница:https://www.zhongxinlighting.com/

Алибаба:https://zhongxinlighting.en.alibaba.com/


Време на објавување: 21-10-2019 година